Zo leer je vogels kennen, deel 6

Er zijn twee soorten vogels


Dick en Els

Er zijn twee soorten vissers, zo lieten we ons laatst vertellen door iemand die het weten kan. De ene soort gaat met een vermogen aan spullen en elektronica naar de waterkant en gooit alle gevangen vis weer terug in het water. De tweede soort gaat met een eenvoudige hengel en een conservenblik met wormen op pad en komt zodra hij een vis gevangen heeft naar huis om die te bakken.
Zo is het ook met vogelaars, denken we. Er zijn er die met dure kijkers in het veld staan om een glimp van de kneu op te vangen. De tweede soort is een heel ander type vogelaar. Die denkt bij een fazant meteen aan zuurkool. En zwanenhals... gevuld met druiven...
Het moge duidelijk zijn: wij hebben geen veldkijker en camouflagekleding.
Daarom deze maand het allerlaatste deel in de serie 'Zo leer je vogels kennen'.


De vogel op de  foto boven dit artikel was een Kalkoen. Waarom het zo jammerlijk met het beest is afgelopen kun je hier lezen.

Dick en Els
Fazant en Kwartel zijn heerlijke vogels. Fazant met appel bijvoorbeeld en Kwartel kun je heel lekker grillen.

Dick en Els
Links een Parelhoen. Die aten we ooit op een nieuwjaarsfeest in het Zuidengelse Buckfastleigh. Het beest was helemaal sufgekookt. Dit recept is een stuk beter.
In het midden
patrijsjes. Grappige vogels zijn dat. Maar af en toe schrik je je gek wanneer je door het veld fietst en zo'n beest vliegt ineens vlak voor je wiel. Aaaaarh!  Heel lekker met linzen.
Rechts een kip. Daar zijn duizenden recepten voor. Dick oogst over de hele wereld veel lof met z'n Pollo Mole Poblano. Hier vind je een lekker recept voor gegrillde kip.

Dick en Els
Gans. Nooit gegeten? Lekker! Vooral op z'n Oostenrijks!

Dick en Els
Duif. Ook een heel verhaal. We hebben Franse vrienden, in Montsauche (bij het Lac de Settons). Jan Kloot en Georges. Die twee hebben een restaurant. Daar kun je duif eten. Die duiven kweken ze zelf. Heeeeeel erg lekker. Vooral met veel Marc de Bourgogne. Het recept is geheim. Maar je moet er naar toe om het te proeven. Dan kom je elk jaar weer terug. Het recept van Jan Kloot's duif is geheim. Daarom hier een ander, ook heel lekker duivenrecept.
Daarnaast een eend. Toen we nog in Nederland woonden aten we regelmatig 'aangereden' eend. In de 'bronstijd' denken de mannetjes aan niets anders dan neuken en vliegen ze vaak zo voor de auto. De meeste mensen rijden dan door. Dat moet je niet doen. Heel dom, want heel lekker in de oven.

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224