Zo leer je vogels kennen, deel 1

Wat doen Dick en Els nog meer behalve fietsen?


Dick en Els
Yellow Tailed Black Cockatoes zie je meestal in kleine groepen in de buurt van naaldbomen.

In de Field Guide to the Birds of Australia (the most complete one-volume book of identification) uitgegeven door Simpson & Day staan 758 verschillende vogelsoorten afgebeeld.De lijst begint met de Struisvogel (Struthio Camelus) en eindigt met de House Crow (Corvus Splendens). Zevenhonderdachtenvijftig dus. Daarvan zijn er maar heel weinig die ook in Nederland voorkomen. Je begrijpt het al... we kijken onze ogen uit!

Dick en Els

Dit is de eerste vogel waarvoor we in de remmen knepen: Eastern Rosella. Meestal in paartjes en heel luidruchtig.

Hele snelle vliegers zijn het: Musk Lorikeets. Vooral in TasmaniŽ zagen we er veel. 's Avonds in grote groepen krijsend op weg naar een slaapplaats.

Dick en Els

Waarschijnlijk de bekendste van allemaal: de Laughing Kookaburra. Vooral wanneer je bergop fietst vraag je je af wat je aan het doen bent wanneer je deze vogel hoort.

De Galah (spreek uit: galaaa) komt bijna overal in dit werelddeel voor. We hebben ze zowel in Autralie als in Tasmanie gezien.

Sulphur Crested Cockatoo (Cacatoea Galerita volgens ons boek) vliegt zo ontzettend mooi dat mensen die zo'n beest in een kooi houden zich ontzettend zouden moeten schamen.

Dick en Els

Witte zwanen kennen ze hier niet, wel zwarte. Ze zijn vooral mooi wanneer ze vliegen want de onderkanten van hun vleugels zijn wel wit.

Het puttertje is door de Europeanen meegebracht naar dit deel van de wereld. Het heet hier dus European Goldfinch

Dick en Els

De New Holland Honeyeater (Phylidonyris Novaehollandiae) komt vooral in TasmaniŽ (Nieuw Holland) voor, vandaar de naam.

Deze zijn zo ontzettend leuk: Superb Fairy Wren. Op Tasmanie zitten ze op bijna elk gazon en in iedere tuin. Ze wuiven met hun staart en vangen vooral vliegen.

Dick en Els

Op het gazon van Stuart en Rosie kwam elke avond de famile Masked Lapwing(vader, moeder, 2 kinderen) fourageren. Op hun vleugels zitten sporen waarmee ze (tijdens de broedtijd) in duikvluchten belagers mee verwonden.

De zgn. Yellow Wattlebird. Heeft hele lange oorlellen en maakt een geluid alsof het aan het kokhalzen is.

Nog een Rosella die we veel in TasmaniŽ zagen: De Green Rosella.


Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224