The Harbour Bridge, the Opera House, the Aquarium, QVB, Paddy's Market...

Vier dagen sight seeing in Sydney


Dick en Els

Wereldsteden. Normaal gesproken gaan we er met een flinke boog omheen omdat we er nu eenmaal niet van houden om in de drukte te fietsen. In dit geval hebben we een uitzondering gemaakt en (nadat we de laatste kilometers naar ons logeeradres in het centrum van de stad per trein hebben afgelegd) vier dagen rondgezwalkt in een prachtige stad. Groot... héél groot. Wanneer je op QVB uit de metrotunnel omhoogklimt naar het daglicht en je ziet de wolkenkrabbers dan duizelt het je. Maar er is iets vreemds... iedereen slentert. Niemand schijnt haast te hebben. In het centrum  is het nauwelijks drukker dan in een middelgrote Nederlandse provinciestad op zaterdagmiddag. Geen  razend verkeer, geen herrie en toch die geweldige wereldstadalure...


 

Dick en Els
De wereldberoemde Sydney Harbour Bridge is veel en veel groter dan we gedacht hadden.
Dick en Els
Net zoals het Opera House overigens. Dat was zo groot dat het niet op de foto paste.
Dick en Els
De Sydney Tower is driehonderdvijftig meter hoog. Je kan er in en dan heb je het uitzicht zoals op de bovenste foto.
Dick en Els
Het Queen Victoria Building (vlak bij Town Hall) is een prachtig winkelcentrum met allerlei (vooral dure) winkels
Dick en Els
Natuurlijk zijn we naar het Sydney Aquarium geweest (Australia's No. 1 attraction)
Dick en Els
Daar hebben we niet alleen haaien gezien maar we waren er ook getuige van een belangrijk moment in de evolutie: het moment dat vissen de stap van het water naar het land nemen!
Dick en Els

Zo'n zelfde moment, nog geen kwartier later, buiten het  aquarium: Ibissen (toch een van de oudste vogelsoorten op aarde) die overgaan op mensenvoedsel...

 

... en aboriginals die ook een belangrijke nieuwe evolutiestap maken.


Dick en Els
In Amsterdam kom je op elke straathoek een groep  Peruaanse panfluitspelers tegen... hier hoor je het gebrom van de didgeridoos (aangepast aan de moderne tijden... dus ondersteund door een beatbox).
Dick en Els
Voor ons transport door de stad maken we gebruik van de ferries. Zo komen we van Darling Harbour naar de verschillende markten.
Dick en Els
Waar de handel overigens overal en helemaal in handen is van de Chinese gemeenschap.
Dick en Els
Je kunt er dagen rondstruinen... Paddy's Market, Sydney Fish Market, Paddington's Market...
Dick en Els
Een andere verrassende plek in het centrum van de stad is de botanische tuin. Een geweldig park op loopafstad van het Opera House waar (behalve prachtige bomen, struiken en planten) ook een kolonie van tienduizenden krijsende vliegende honden leeft. Groot, want een vleugelspanwijdte van anderhalve meter.
Dick en Els
Dick en Els
Dick en Els
Dick en Els
Op de flora van het park schiet je op een middag al snel een compactflashkaartje van 256Mb vol (voorheen 4 diarolletjes)
Dick en Els
En het Opera House is ook 's avonds heel mooi om te zien.