Globetrotter's Logbook van Belgische uitgeverij Morton, Diaz & Cook

Hebbeding voor wereldreizigers

Dick en ElsBij de Belgische uitgeverij Morton, Diaz & Cook is niet zo lang geleden het Globetrotter’s LogBook® #1 - Countries of the World verschenen; een leuk, handig en heel origineel souvenirboekje dat bedoeld is voor iedereen die graag reist.
Het boekje heeft hetzelfde formaat als een Europees paspoort.
Alle 192 landen die de wereld op dit ogenblik telt (én hun 58 overzeese gebieden) staan er alfabetisch in gerangschikt. Compleet met vlaggen, hoofdsteden, coördinaten, tijdsverschillen, munteenheden, oppervlakten, aantal inwoners, interessante reisbestemmingen, wetenswaardigheden, feiten... en nog veel meer.
Sinds we in 1998 met onze omdewereldfietsreis begonnen zijn we inmiddels met ons derde paspoort bezig. De vorige twee exemplaren (met daarin die prachtige visa en stempels uit de Afrikaanse landen en Zuid- en Centraal Amerika en ons hardbevochten visum voor de USA) zijn door de ambtenaren van de burgerlijke stand in Katwijk aan Zee harteloos verminkt. In de eerste zitten drie enorme gaten, van het andere paspoort is een grote hoek geknipt. Herkenbare tragiek voor iedereen die graag reist.
Het Globetrotter’s Logbook maakt een eind aan die ellende. Want, wanneer je het tegelijkertijd met je paspoort laat afstempelen, gaan die prachtige stempels niet verloren.
Dat is niet alles. Wat dit boekje zo leuk maakt is dat er bij elk land, naast het douane stempel, ook ruimte is voor een klein, persoonlijk souvenir: de stempel van het hotel waar je verbleef, liefdevolle afscheidswoorden van de skileraar, een exemplaar van die prachtige postzegel, een gedroogd blaadje van die mooie bloem of vlinder... dat soort dingen. Het spreekt voor zich dat hoe creatiever iemand met het boekje aan de slag gaat, hoe unieker en persoonlijker je Globetrotter’s LogBook® na verloop van tijd zal worden.

Maar er is nog meer. In het Globetrotter's LogBook® zit ook een vaccinatieregister waar een avontuurlijk leven lang en op een gestructureerde manier je inentingen en vaccinaties kunnen worden bijhouden.
Bovendien zullen veel reizigers ook plezier beleven aan het gedetailleerde vluchtregister waar - je gelooft het niet - zelfs plek is voor de handtekening van de captain of stewardess en het nummer van je stoel!
Dick en Els
Het Globetrotter’s Logbook is een echt hebbeding. De grafische uitvoering en typografie zijn prima verzorgd. Goed papier, stevige kaft, lekker handgevoel. En over de kwaliteit van de inhoud en de uitvoering van het boekje kun je al helemaal niets negatiefs verzinnen.
Het enige jammere van het boekje is eigenlijk dat het pas nu verschenen is... in 2006. Het had er tien jaar geleden moeten zijn, aan het begin van onze reis. In dat geval hadden we zeker twee exemplaren gekocht en daarmee al die prachtige stempels nog gehad. Op dit moment komt dit boekje - voor ons - op z'n minst vijftig landen te laat.
Wat blijft is dat het een heel mooi cadeau is voor iemand die op de drempel staat van een reisleven. Een prachtig ding dus om mee te geven aan hen die voor de allereerste keer onderweg gaan.

Globetrotter’s LogBook® #1 - Countries of the World, een genummerde uitgave van Morton, Diaz & Cook. 192 kleurpagina’s - Hardcover - Prijs: € 12,95
Te koop via www.globetrotterslogbook.com of in de betere (reis)boekhandel en outdoorshop (ISBN 9080880728).

O ja... wanneer je meer over het gebruik van het boekje wilt weten dan kun je naar de website van het Globetrotter’s Logbook gaan. Die is – net als het boekje – uitstekend verzorgd, grafisch dik in orde en héél informatief. Op die website kun je ook lezen over de andere logboeken van deze uitgever.

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224