De reizen

Vandaag is het erg


...maar morgen is het een verhaal. Op die manier ontstaan de meeste reisverhalen.
Na onze eerste grote fietsreis hadden we genoeg avonturen beleefd om er een boek mee te vullen: 'Een kerstkaart uit Timboektoe'. Dat kwam er op het nippertje niet van omdat we opnieuw gingen fietsen. DrieŽnhalf jaar lang. En ook die reis leverde genoeg stof op voor een tweede dikke bundel: 'De Omweg naar Alaska'.
Maar omdat we meteen na onze terugkomst aan een nieuw project begonnen (Stichting Klein Verzet) ligt het manuscript voor dat tweede boek ook nog op de plank. Het is een kwestie van tijd en prioriteiten.
Ooit! En dat beloven we!

Maar tot dat moment zul je het moeten doen met de
ruwhouten versies van onze verhalen. Die staan hieronder, keurig op volgorde. Het zijn de ongeredigeerde  dagboekdelen vol taal- en stijlfouten. We hopen dat het je inspireert tot een onvergetelijke reis.

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224