Fout
  • XML Parsing Error at 1:374. Error 9: Invalid character

Dick en ElsVegemite on Toast


Bestaat er zoiets als Australische cuisine?
Mwah...
Ondanks al onze recepten in de afgelopen maanden is er natuurlijk maar één echt authentiek Australisch recept. Want... je kunt hier in dit land geen keukenkastje opendoen... het eerste wat je ziet is Vegemite! Twee potten. Eén aangebroken en één volle.
De bevolking van dit deel van de wereld kan nog zo divers zijn met alle immigranten uit 192 andere landen... één ding hebben ze gemeen. Iedere ochtend ontbijten twintig miljoen mensen met hetzelfde: Vegemite on Toast!
Nieuwsgierig?
Daar gaan we!

Wat heb je nodig?
  • Wit brood, gesneden
  • Boter
  • Vegemite
  • Broodrooster

Hoe ga je te werk?
Sta op met een lichte kater, schuifel op de tast naar de keuken en neem twee sneden brood. Dat lijkt eenvoudig maar let op: je hebt voor dit recept wit brood nodig. Beslist geen tarwe- of volkoren. Neem (voor de authentieke smaak) het aller- allergoedkoopste casinobrood dat je kunt vinden. Aldi of Lidl zijn doorgaans plekken waar je heel goed kunt slagen.

Plaats de sneden in het broodrooster, zet de regelaar op de gewenste stand en druk de hendel naar beneden.
Blijf een paar minuten wachten tot er (toch nog onverwacht) een droge 'pok' klinkt en de twee boterhammen goudgeel, licht- of donkerbruin ophoog wippen.
Smeer nu boter op de toast. Dit smelt vrijwel meteen en verdwijnt in het brood. Als de boterhammen goed heet zijn kun je op deze manier een flinke hoeveelheid boter kwijt.

Nu komt het beste deel. Open het potje Vegemite (whooooo... die heeeerlijke geur!) en neem een klodder op een mes. Let op: wanneer dit je eerste Vegemite on toast is neem dan niet te veel maar begin bescheiden. Wanneer je al een beetje ervaring hebt kun je altijd meer nemen. Let er bij het smeren goed op dat alle hoeken van de toast een likje krijgen.
Neem nu, terwijl je de tweede boterham smeert, een hap.
Wanneer je gezicht verkrampt en je het gevoel hebt dat je wangen en tong tegen je verhemelte aangezogen worden dan heb je jezelf overschat en teveel Vegemite gebruikt. Probeer in dit geval nog iets van de eerste boterham af te schrappen en smeer dat op de tweede.
Probeer opnieuw.
Ga vervolgens door met het afschrapen van de Vegemite en neem steeds kleinere hapjes tot er een smaak ontstaat die je min of meer verdragen kunt.
Belangrijk: Werk snel en laat de toast niet afkoelen. Staar naar een blinde muur en eet door.
Herhaal dit recept iedere dag. Net zolang tot je jezelf geen zinloze vragen als 'Waarom?', 'Is dit lekker?'  of 'Wie heeft dit bedacht?' meer stelt.
Het lezen van de ingrediëntenlijst op de verpakking is overigens ook zinloos. Daar staan de antwoorden ook niet.

Let op: Wat ook beweerd wordt... Vegemite is Vegemite! Ga voor the real thing en laat je in de delicatessenwinkel niet afschepen met een zielig potje Marmite.