Dick en Els AGU (vroeger was de naam Alkmaarse Groothandels Unie) is van oorsprong een handelsbedrijf waar mensen werken met een passie voor sport en in het bijzonder voor sportieve activiteiten rond het fietsen. In de zeventiger jaren zijn die mensen begonnen met het ontwikkelen en produceren van artikelen die het fietsen nóg leuker maken.

Inmiddels zijn die activiteiten uitgegroeid tot een zeer brede groep artikelen die door heel Europa verkocht worden onder de merknaam AGU. Dagelijks zijn vele handen en hoofden bezig om productlijnen verder te verbeteren en waar nodig uit te breiden. Deze productontwikkeling gebeurt op basis van drie belangrijke uitgangspunten:

- Kwaliteit als basis
- Mode als vorm
- De functie als norm

Dick en ElsAGU maakt en levert dan ook artikelen voor gebruikers, zoals die gebruikers ze zelf ook zouden maken. Puur en echt. Duurzaam en gebruiksvriendelijk. Tegen een eerlijke prijs. Dat AGU vandaag de dag niet alleen artikelen voor de fietser maakt zal duidelijk zijn. Voor iedere buitensporter, vakantieganger, wandelaar of hobbyist is er wel iets te vinden in de collectie. Deze collectie bestaat uit fiets- en regenkleding, een tassencollectie en AGU.COM casual workwear.
De ontwikkeling en het ontwerpen gebeurt vanuit het hoofdkantoor in Alkmaar, de productie vindt voor een deel in Azië plaats. In moderne fabrieken waar de mensenrechten gerespecteerd worden en waar kinderarbeid een groot taboe is.
AGU is dan ook niet echt een marketing- of trendmerk, maar een écht mensenmerk.

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224