Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

Tampa, FL - Santo Domingo, DO

Datum:
Afstand:
Totaal:
28-10-2002 - 28-11-2002
1367 km
37560 km

Dick en Els

Dertienhonderdzevenenzestig kilometer en een handvol lekke banden. Het cijfermatig resultaat van drie weken fietsen tussen Tampa, Florida en Santo Domingo, Dominicaanse Republiek. Vijfhonderdtwintig dood- en doodsaaie kilometers in Florida en zevenhonderdzeventig geweldige kilometers op een heerlijk eiland.
Andere getallen van de afgelopen maand?
50, 9-11-2001, 4, 2, 32, 2, 6, 100, 4, 2, 1, 1, 1, 15.

Vijftig dollar moesten we op onze vlucht tussen Fort Lauderdale en Santo Domingo bijbetalen voor het vervoer van onze fietsen. Dat zijn de nieuwe regels. De gebeurtenissen op 11 september vorig jaar hebben voor fietsreizigers zoals wij ook gevolgen gehad. Zo worden fietsen alleen nog maar vervoerd wanneer ze in een doos zitten. En zo is er een maximum aantal stuks bagage van vier stuks (de fiets niet meegerekend). Twee stuks normale bagage met een totaalgewicht van tweeendertig kilo en twee stuks handbagage (die alleen aan een maximum formaat gebonden zijn). Ieder stuk bagage meer kost honderd dollar... ongeacht formaat of gewicht. Daar sta je dan met zes fietstassen.In de hectiek aan de balie maakten we de fout om onze 'keuken'tas als handbagage mee te nemen... waarmee we wel door de x-ray check kwamen, maar niet door een 'random check' tijdens het boarden.
Dat kostte ons vier messen (twee boterham-messen, een keukenmes en... ons trouwe Zwitserse zamses). Ook moetsen we een doosje lucifers inleveren en kregen we van de opgetrommelde politie te horen dat we heel erg blij moesten zijn dat we niet gearresteerd werden.
Het vliegtuig vertrok, dankzij ons, met vijftien minuten vertraging.