Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

El Paso, TX - Albany, LA

Datum:
Afstand:
Totaal:
23-08-2002 - 21-09-2002
1870 km
34314 km

Dick en Els

Achttienhonderdzeventig kilometers in tweeŽntwintig fietsdagen. Een mooi rond gemiddelde van vijfentachtig per dag. En dat terwijl het echt niet altijd even makkelijk was. In het stuk Texaanse woestijn tussen El Paso en Junction hebben we drie dagen gehad dat de temperatuur hoger was dan honderdzes graden Fahrenheit (eenenveertig Celcius). Bovendien hebben we het hele stuk door Texas (vanaf El Paso tot Port Arthur) weer een behoorlijke tegenwind gehad. Toch zeven dagen boven de honderd kilometer gehaald! We zijn dus best tevreden over augustus/september 2002.

Het leven in de VS is heel erg duur. Een bezoekje aan een supermarkt gaat nog mar 'convenience stores' en 'small town groceries' doen een regelrechte aanslag op het dagbudget. Ruwweg lijkt alles ongeveer vijftig procent duurder dan in Nederland. Bovendien is het vervelend dat veel produkten niet in kleine verpakkingen te koop zijn. Iedereen gaat er maar van uit dat wij een ijskast van 300 liter (77 gallon) achter de fiets hebben hangen.
Alles is groot... Coca-Cola zit in flessen van drie liter (vier flessen van drie liter voor vijf dollar) en het kleinste ijsje heeft toch al snel het formaat van een strandemmertje.
Toch - en dat klinkt vreemd - lijkt het erop dat het voor ons een van de goedkoopste periodes van onze reis gaat worden. We geven namelijk niets uit aan overnachtingen en worden om de haverklap bij mensen uitgenodigd om daar - in de meest luxuees denkbare omstandigheden - te komen logeren.