Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

Santiago de Chile, CH - San Miguel de Tucuman, AR

Datum:
Afstand:
Totaal:
03-04-2001 - 25-04-2001
1387 km
16478 km

Dick en Els

De cijferlijst is deze maand kort. Veertienhonderd kilometer. Niet echt veul. Maar daar hebben we slechts drie weken over gedaan. Een mooi gemiddelde dus. Records hebben we niet gebroken. Zelfs in de afdaling van de Christo Redentor zijn we niet boven de zeventig kilometer per uur gekomen. Telkens wanneer we er tegenaan zaten knepen we in de remmen om een mooie foto te maken. Het is wel de langste afdaling die we ooit gedaan hebben... ruim tweehonderd kilometer lang, van 3185m hoogte op de pas tot 750 meter hoogte in het centrum van Mendoza.

We hadden dus met gemak een afstandsrecord kunnen breken door die hele afdaling op één dag af te jakkeren maar omdat het zo geweldig mooi was hebben we er vier dagen over gedaan om naar Las Heras af te zakken.
Lekke banden... jawel... twee! Onverklaarbare lekken aan de binnenkant van de band. Gloednieuwe marathon XR's. Nadat we een dubbel velglint ingebracht hebben lijkt het euvel verholpen. De stand is nu 5-5. Voor wat het geld betreft is hier in de noordelijke provincies van Argentinië iets vreemds aan de hand.

In Catamarca en Tucuman is er (behalve de Argentijnse Peso en de Amerikaanse dollar) een derde betaalmiddel: Bono's! Iedere provincie heeft eigen papiergeld. Catamarca Bono's, Tucuman Bono's. Bizar. Het leven is nog steeds erg duur. Vooral geïmporteerde zaken. Laatst bijvoorbeeld nieuwe tandenborstels willen kopen, Oral-B. Dan schrik je: bijna vijf dollar per stuk!
Leukere cijfers zijn de kijkcijfers op deze webkrant. 17 april j.l. een nieuw record: 88 op één dag!