Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

Datum:
Afstand:
Totaal:
26-04-2001 - 01-06-2001
1507 km
18255 km

Dick en Els

Wanneer je vanuit Nederland op de fiets naar de Cataratas de Iguazu wilt dan doe je daar (via de Noordkaap en Ushuaia) precies een jaar over.
Dat is leuk.
In de voorbereiding van onze reis calculeerden we de afstanden op basis van ons gemiddelde op de vorige reis... vijftig kilometer per dag. Nu, een jaar nadat we vertrokken zijn, hebben we 18.275 kilometer gefietst. Deel dat door 365 en je komt uit op 50,07 kilometer. Dat is ook wel grappg.

Een poosje geleden werden we (via het internet) geÔnterviewd door de lokale Katwijkse krant. Els antwoordde op een van hun vragen dat ons fietsritme ongeveer neerkomt op dat van een normale werkweek... "zes dagen fietsen en daarna een dag rust met af en toe wat langere rustperiodes". Dat zou dan wel een werkweek in de vijftiger jaren zijn, toen er nog geen sprake was van de 'vrije zaterdag'.
Maar goed... we gingen eens rekenen. In het afgelopen jaar fietsten we 224 dagen wel en 141 dagen niet.
Hoe zit dat bij jullie, in het ťchte leven?
In de weekenden wordt dus niet gewerkt. Hoeveel dagen zijn dat? TweeŽnvijftig en halve week per jaar maal 2 vrije dagen is 105. Tel daarbij op 25 vakantiedagen op basis van een normale CAO, nieuwjaarsdag, tweede Paasdag, koninginnedag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag, tweede Kerstdag en vijf dagen griep dan kom je uit op 141.
Amazing!
O ja... geen records deze maand maar wel twee lekke banden toch weer. Prettiger nieuws is dat we (eindelijk) door een omgeving rijden die iets goedkoper is.
In Paraguay konden we het ons zelf voor het eerst sinds heel erg lang geleden veroorloven om eens uit eten te gaan... elf jaar getrouwd. Dat vierden we in een comedor op een marktplein met de 'Chef's speciality'... 'mixed grill'... twee stukken vlees, een halve kip, niertjes, lever en hart op een bedje van 'tripas'... daarbij een paar grote brokken manioca en wat slappe friet. Excl. het bier voor 23.000 Guaranies.
Inmiddels zijn we in BraziliŽ en betalen we in Reais en moeten we ontzettend wennen aan een nieuwe taal. Portugees dus.