Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

Coyhaique, CH - Santiago de Chile, CH

Datum:
Afstand:
Totaal:
21-02-2001 - 02-04-2001
1294 km
15361 km

Dick en Els

Vorige maand beloofden we jullie beterschap voor wat betreft het aantal kilometers. Welnu... deze maand 1300... het dubbele van vorige maand maar slechts 65% van wat we gepland hadden te rijden. Hoe dat komt? Regen op de Carretera Austral en op Chiloë, griep in Chonchi, verdwaald in het Lake-district en werkjes in Santiago. Genoeg oorzaken dus.
Bovendien moesten we deze maand drie lekke banden plakken. De eerste vanwege een stootlek op de Carretera Austral en nummer twee en drie op weg naar Ensenada. Nummertje drie was niet nodig geweest wanneer we de moeite genomen hadden om eventjes de buitenband te controleren. Dan hadden we gezien dat er een scherp stuk steen in zat.

Dankzij de samenwerking tussen Vittorio en de Röntgen Technische Dienst... tussen Frank Groot, Jasmijn, Robert van Agthoven en Pamela Guiterez zullen die lekke banden voorlopig wel verleden tijd zijn. In Santiago stond er in het kantoor van Tecma een enorme doos klaar met nieuwe fietsonderdelen, post, drop, chokotoffs en een Nederlandse krant(!). Zelfs nieuwe fietsshirts! Een enorm pakket. Vanuit Rotterdam verzonden per DHL. Fantastisch!
Op de calle San Diego vonden we een sympathieke rijwielhandelaar bereid om zijn werkplaats een dag met ons te delen. Daar hebben we onze fietsen omgebouwd naar een soort 'semi-offtheroad/touring' bikes. Van Continental TT2000 37mm zijn we overgestapt op Schwalbe Marathon XR 47mm. Dat was mogelijk omdat onze frames indertijd gebouwd zijn om ook op banden van dit formaat te kunnen rijden. De aanpassing van de spatbordhoogtes bleek toch nog wel een bewerkelijk klusje. Tegelijkertijd met de nieuwe banden hebben we meteen nieuwe tandwielen voor en achter gemonteerd, nieuwe kettingen en remblokjes.
Helemaal in het nieuw rijden we nu dus weer aan de westkant van de Andes richting Mendoza en Tucuman.