Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

Bahia Blanca, AR - Comodoro Rivadavia, AR

Datum:
Afstand:
Totaal:
23-11-2000 - 19-12-2000
1116 km
12179 km

Dick en Els

Deze maand geen lekke banden en geen records. Maar het is een vreemd lijstje dat hiernaast staat. Veel nullen en veel korte afstanden. Maar er zijn ook nogal wat dagen waarop we meer dan honderd kilometer gefietst hebben. De korte afstanden en nullen op de lijst hebben twee oorzaken. In Viedma wachtten we eerst zeven dagen op de post en daarna nog drie dagen om samen met Marco en Lisette verder te rijden naar Puerto Madryn en vandaar naar Peninsula Valdes. Tussen San Antonio del Oeste en Las Grutas werd Marco ziek. Op Peninsula Valdes bleven we twee dagen om naar de walvissen te kijken. De andere nullen zijn te wijten aan de wind. Tegenwind. Wind die zo hard is dat het onmogelijk is om te fietsen.

Op het moment dat we dit schrijven zitten we in Comodoro Rivadavia en waait het kracht 10. De zon staat hoog aan de hemel en het zand geselt de stad. Verder fietsen is onmogelijk (voor mensen met een gezond werkend verstand).
Hoe verder we naar het zuiden gaan hoe duurder het leven wordt. Aan overnachtingen geven we relatief weinig uit. Veel minder dan in Euopa. Onze kampeerplekken zijn gratis en sinds Bahia Blanca is dit ons eerste hotel. Waar we erg van geschrokken zijn dat zijn de kosten voor het verzenden van post.Een pakje naar Nederland... honderddertig gulden! Een aanzichtkaart... vier gulden! Dat betekent dat we dit jaar geen Kerst- of Nieuwjaarskaarten gaan verzenden. Jullie zullen het dus moeten doen met een welgemeend: Feliz Navidad y un Prospero Aņo Nuevo!