LA Pobla de Segur, E - Bahia Blanca, AR

Datum:
Afstand:
Totaal:
24-10-2000 - 22-11-2000
1318 km
11063 km

Dick en Els

De maandelijkse cijferlijst. Het mooiste cijfer is natuurlijk de 10.000 kilometer barrière die we op 27 oktober hebben doorbroken. Tienduizend kilometer in vijf maanden is veel. De meeste mensen halen dat per jaar nog niet in hun auto. Op onze vorige reis doorbraken we deze grens op een lege weg midden in de Mauritaanse Sahara. Nu langs een drukke autopista in Spanje even ten zuiden van Zarragossa.
Voor wat betreft de lekke banden het volgende: de stand is inmiddels 5-2 voor Els en ze kan nog steeds niet zelf plakken. Voor de rest is er niet bijster veel te melden. Er zijn geen records gebroken.
Met onze beurs gaat het hier in Argentinië minder goed. Het leven is hier schrikbarend duur. De Argentijnse Peso is aan de Amerikaanse Dollar gekoppeld en heeft zelfs hetzelfde teken ($). Door die koppeling en het hoge peil van de dollar zijn veel dingen hier onbetaalbaar en gaat het economisch ook niet erg best.
De meeste levensmiddelen zijn hier 2 keer zo duur als in Nederland. Met uitzondering van rundvlees. Dat is half zo duur. Wijn is ook goed te betalen, evenals bier. Maar in een land waar zoveel koeien rondlopen zou je denken dat ook zuivel goedkoop is. Dat is helaas niet zo. Yoghurt kost hier $2.50 per liter. Het grappige is dat ook brood op gewicht verkocht wordt. Er is een vastgestelde broodprijs maar de prijs per brood verschilt toch telkens weer een paar centavo's.
Telefoneren is een onbetaalbare luxe en de porto voor het verzenden van een aanzichtkaart naar Europa is $1.50... vier gulden. Diarolletjes... hadden we maar een voorraadje in Madrid ingeslagen... $18 per stuk! Met veel moeite houden we onze uitgaven op normale dagen beneden de twintig dollar. Dat is, wanneer we ons tentje in het veld neerzetten en douchen bij een bezinestation langs de snelweg. 'Living on the road, my friend, was gonna keep you free and clean'.