Fout
  • XML Parsing Error at 1:3176. Error 9: Invalid character

Datum:
Afstand:
Totaal:
16-08-2000 - 25-09-2000
2637 km
8421 km

Dick en Els

In de rubriek met de getallen is er goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat we er in de afgelopen maand behoorlijk aan hebben getrokken. Tweeduizendzeshonderdenzevenendertig kilometer.
Het slechte nieuws is dat Els twee keer een lekke band heeft gehad. Twee keer! Dat is slecht voor het gemiddelde. Die tweede lekke band was niet nodig geweest... onoplettendheid. We rijden in het centrum van Düsseldorf waar Els helemaal onder de indruk van de moderne architectuur van het WDR-gebouw tegen een ijzeren paal aan knalt. Als door een wonder blijft ze overeind. De fiets mankeert ook niets. Maar wel een lekke band. Stom!

Voor wat betreft de beursberichten valt er veel meer te vertellen. We hebben nogal wat tijd doorgebracht in grenswisselkantoren en banken. Want: Vijf verschillende muntsoorten gebruikt! In Estland waren dat kronen, in Letland de Lat, in Litouwen Lita's, in Polen de Zloty en in Duitsland Marken.
In de Baltische staten kun je voor minder dan vijfentwintig gulden per dag heel erg goed leven. Brood kost er bijna niets en het bier is zo mogelijk nog goedkoper. Het zijn de twee eerste levensbehoeften van een mens en als fietser kom je er ook een heel end mee. Polen is een fractie duurder. Maar ook hier is het aangenaam bier drinken!