Het opvouwbare plastic teiltje van Ortlieb


Vanaf het begin van ons fietsleven is het een onmisbaar onderdeel van onze uitrusting...
...dit opvouwbare teiltje.

Oersterk, licht in gewicht, op te vouwen tot een platte envelop en multifunctioneel; dus voor allerlei dingen te gebruiken.

Dick en Els
We gebruiken het om rivierwater te halen als dat gefilterd moet worden, als afwasbak voor ons zesdelig servies, het kristal, de potten en de pannen. En, wanneer we aan het eind van een fietsdag niet de luxe hebben van een douche of een rivier dan wordt het teiltje een minibad voor onszelf en de (hand)wasmachine voor onze fietsgarderobe. Het is ideaal om er groente en fruit in te wassen of een achtpersoons macaronisalade in te mengen.
Voor dit wonder van vernuft zijn vast vog veel meer toepassingen die nog niet door ons ontdektzijn.
Het teiltje is makkelijk schoon te maken en geurvrij. Niet meer weg te denken uit ons buitenleven. De meer recente modellen hebben handvaten, wij doen het zonder. Ze zijn in verschillende maten en kleuren te krijgen en gaan jaren mee. Een aanrader!

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224