Dick en Els Toen wij (jaren geleden alweer) onze Therm-a-RestŪ matjes aanschaften, kochten we er meteen zo'n handig setje bij waarmee twee matrassen aan elkaar gekoppeld konden worden. Wij hadden namelijk een aardig huwelijk... vandaar.

Hoewel een goed idee bleek dat koppelsetje een beroerd ontwerp en van bedenkelijke kwaliteit.
Dus bedachten we zelf iets beters.
Een lap doodgewoon katoen, 4 meter 20 centimeter lang en 1 meter 20 breed zoomden we om, vouwden we dubbel en naaiden de zijkanten ervan dicht.
Vervolgens stikten we een kaarsrechte naad op het midden de lengte-as en onze kampeermatrasovertrek- en koppelhoes was klaar.
Sindsdien ontmoeten we veel andere stelletjes die met open monden naar onze kampeermatrasovertrek- en koppelhoes staren... 'Jee, wat handig zeg... Goh, wat een goed idee... Dat gaan wij ook maken... Waar heb je dat gekocht... Hoe noemen julie dat?'
Behalve dat de twee matjes nu perfect gekoppeld zijn heeft ons systeem nog andere voordelen:
- de matrassen zijn beter beschermd en worden niet vies
- je kunt er nu zonder slaapzak op slapen (perfect in warme nachten!)
- makkelijk wasbaar
- enzovoorts... enzovoorts.
Why did nobody think of this before?

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224