Brooks zadels

De keren dat onze zadels het begin zijn geweest van een boeiend gesprek zijn niet meer te tellen.
Het begint altijd op dezelfde manier: iemand ziet ons,
komt nieuwsgierig naderbij, klopt even op het zadel en zegt dan...
'Gh... krijgen jullie nou nooit een zere reet op zo'n ding?'
Dick en Els

Nee dus. Op een Brooks zadel krijg je geen zere reet!
Waar je wel een zere reet op krijgt dat is op zachte zadels. Zadels met een lammy-dekje of die zadels van 'echt skai' waarin een gel-laag is aangebracht. Die zadels ademen niet, waardoor de transpiratie niet kan verdampen. Dat veroorzaakt broei en irritatie en voor je het weet heb je een rood kruis.
Op een Brooks zadel niet!
Toegegeven... de eerste 500 kilometer moet je er even doorheen. Zolang het zich nog niet naar de unieke anatomie van de berijder heeft gevormd zit het wat onwennig. Maar na een poosje merk je het verschil... en dt moment is het begin van een langdurige vriendschap. Het zadel 'staat naar je reet'.
De aanschaf van e en Brooks is geen zaak van even naar de rijwielzaak lopen met de vraag heeft u ook Brooks zadels'?
De aanschaf van een Brooks is een sacraal moment dat is te vergelijken met het uitzoeken van trouwringen. Het is het moment waarmee de band met de fiets uniek gemaakt wordt.
In de winkel zoek je een type uit, geveerd of ongeveerd, een heren- of een damesmodel (dames hebben namelijk een ander soort reet dan heren). Wanneer het type bepaald is volgt de moeilijkste keuze. Omdat iedere Brooks is vervaardigd uit buffelleer is ieder zadel weer anders. Het is een kwestie van buigen, ruiken, twijfelen en kloppen. Ongeveer op dezelfde manier waarop je bij de aankoop van een tweedehands auto tegen de banden schopt. Dat maakt het extra leuk.

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224