De recepten

Gebakken Cavia?


Tijdens hun fietsreizen hebben Dick en Els vele honderden wereldrecepten verzameld. De bedoeling daarvan was dat al die recepten uiteindelijk gebundeld zouden worden in een wereldkookboek.
Dat boek gaat er - ondanks het gezeur van de uitgever - voorlopig helaas niet van komen. Dick en Els hebben het namelijk veel te druk met Stichting Klein Verzet en er zijn ook weer plannen voor de voorzetting van hun omdewereldfietsreis.
Om de allereerste trek te stillen vind je hieronder een flink aantal van die recepten. Iedere maand komt er eentje bij, telkens vanuit de streek waar ze op dat moment zijn (en een beetje rekening houdend met de tijd van het jaar). Veel plezier en smakelijk eten!

Meer artikelen...

Wereldfietsers?

dickenelsoppadIn ruim negen jaar reden Dick en Els ruim 111.000 kilometer door vijf continenten. Ze doorkruisten ruim vijftig landen en stonden met hun fietsen op  een paar van 's werelds meest afgelegen plekken. Tijdens die reis hebben ze geschreven en gefotografeerd.
Het resultaat daarvan vind je op deze website. Honderden reisverhalen en duizenden foto's; met het doel anderen te inspireren tot een omslag in het leven.
Voor degenen die niet gaan fietsen maar liever thuis blijven staan er bijna honderd wereldrecepten.

Inmiddels zijn Dick en Els gestopt met fietsen en wonen ze in Den Haag. De fietsen staan in de schuur en hun tent is ingepakt. Els werkt "in de zorg". Dick is grafisch vormgever en bouwt websites.
2fietsenoppad224