Rode paprikasoep (Mexico)

Dick en ElsCaldo de Pimentón


Ingrediënten voor 2-4 personen
  • olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 rode paprika's, fijngehakt
  • 600 ml groentebouillon
  • 250 ml tomatesap
  • zout en peper
  • 1 chilipeper

Chilipoeder, rode en cayennepepers, tabasco, scherpe of milde paprikapoeder, rode, groene of gele paprika's en Spaanse pepers komen allemaal van de peulachtige bes van diverse capsicumsoorten. Zij vormen de bijdrage van de Amerikaanse continenten aan de uitgebreide groep smaakgevers die in keukens over de hele wereld worden gebruikt. Volgens sommigen worden zij 'peper' genoemd omdat Columbus dacht (hoopte) dat hij India had bereikt en daar de belangrijkste specerij van die tijd had gevonden: piper, waaruit de peperkorrels worden verkregen. Piper komt echter uit het zuidwesten van India.

Zo gaat u te werk: Verhit de olie en fruit de ui tot deze goudbruin is. Pureer de gefruite ui, paprika's en een deel van de bouillon in een bekermixer tot er een gladde massa ontstaat. Doe de paprikapuree terug in de pan en voeg het tomatesap en voldoende bouillon toe om er een romige soep van te maken. Breng deze soep op smaak met wat zout en peper, voeg de chilipeper toe, dek de pan af en laat de soep tien minuten zachtjes koken op een lage warmtebron. Haal de chilipeper er weer uit en dien de soep direct op.

Receptenmenu