Gevulde aubergines (Haïti)

Dick en ElsAubergines en peau

Dit eenvoudige gerecht uit Haïti wordt ook gegeten in de Dominicaanse Republiek en vormt een prettige lichte maaltijd, al dan niet met een salade erbij.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 aubergines, in de lengte doorgesneden
  • olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 sneetjes brood, in blokjes gesneden en geweekt in 250 ml melk
  • zout en peper
  • 1 ei
  • 200 g belegen kaas, geraspt
  • 2 volle eetlepels verse broodkruimels of sesamzaad.

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Zo gaat u te werk: Kook de auberginehelften circa 5 minuten in een bodem water (keer ze een keer om) en laat ze uitlekken en afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de schillen en snijd dit in dobbelsteentjes. Bewaar de aubergineschillen.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de kleingesneden aubergine toe en laat het geheel circa 5 minuten fruiten.
Knijp het brood goed uit, voeg dit aan het auberginemengsel toe en breng alles op smaak met wat zout en peper.
Klop intussen het ei in een kleine kom en giet het over het auberginemengsel. Voeg de helft van de kaas toe en schep alles goed door elkaar.
Schik de aubergineschillen in een ingevette ovenvaste schaal en verdeel de vulling hierover. Bestrooi de gevulde aubergines met de rest van de kaas en de broodkruimels of het sesamzaad en bak ze 15 tot 20 minuten in de hete oven.