Texaanse T-bone steaks met mieriksworteldressing (USA)

Dick en ElsTexan T-bone Steak

'Voor 4 personen

  • 4 T-bone steaks, elk circa 2 centimeter dik
  • 4 eetlepels rode wijn
  • 2 eetlepels. olijfolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels gehakte verse salie

Voor de dressing

  • 1,5 dl zure room
  • 2 theelepels romige mierikswortelsaus
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 lenteuitjes


Texaans' in dit recept betekent veel. Allereerst is het een recept voor op de barbeque. Bovendien: Eters moeten over een gezonde trek beschikken om deze T-bones met pittige saus volledig recht te doen.

Zo gaat u te werk: Leg de T-bones in een ondiepe, zuurbestendige schaal die groot genoeg is om het vlees naast elkaar te bevatten (misschien hebt u twee schalen nodig). Meng de wijn met de olijfolie, sojasaus en salie en giet het mengsel over het vlees uit. Dek de schaal af en laat 1 uur of langer marineren, waarbij u de T-bones af en toe omdraait.

Maak intussen de dressing. Doe de zure room in een kom en schep er de mierikswortel door. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de lenteuitjes in dunne ringetjes en schep het wit door het roommengsel. Bewaar het groen voor het garneren. Dek de kom af en zet hem tijdelijk in de koelkast.
Neem de T-bone steaks uit de marinade en barbecue ze boven een hoog houtskoolvuur 5 tot 8 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid
Neem de T-bones van het rooster en laat ze een paar minuten op een warme plek rusten voor het serveren.
Serveer met de dressing, gegarneerd met het groen van de lenteuitjes.