Speenvarken in rode wijn (Guatemala)

Lechon con vino tinto

Dick en ElsIngrediënten:

  • 3 gesnipperde uien,
  • 1 teentje uitgeperste knoflook,
  • zout, peper, tijm,
  • 1 fles rode wijn,
  • 1 speenvarkentje,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • een beetje meel om te binden,
  • 4 geschilde en overdwars gehalveerde bananen.


Zo gaat u te werk: We maken een marinade van de uien, de knoflook, de tijm, zout en peper en de rode wijn. Het speenvarken laten we daarin 24 uur rusten. Af en toe omkeren. In een grote pan de olie verhitten en daarin het uitgedropen speenvarkentje leggen. Aan alle kanten goed aanbraden en dan de marinade erbij doen. De braadtijd bedraagt ongeveer 20 minuten per 500 gram. Het gebraad in een warme oven zetten. De saus met wat meel binden en eventueel nog wat rode wijn toevoegen. De saus daarna door een paardeharen zeef werken (een metalen zeef mag ook). De halve bananen snel in boter braden en daarmee het varkentje op een voorverwarmde schotel garneren.( Als men geen speenvarken kan krijgen kan men dit gerecht ook heel goed met krabbetjes bereiden).