Kip in notensaus (Mexico)

Dick en ElsPollo en nojada

Ingrediënten:

  • 1 panklarekip van 1,5 kg
  • 3 kopjes kippenbouillon
  • 4 eetlepels boter (in Mexico gcbruikt men vet),
  • 1 afgestreken theelepel zout,
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen,
  • 1 eetlepel paneermeel,
  • 100 gram gehakte pecan-noten (eventueel walnoten),
  • 100 gram gehakte pinda's,
  • een kwart theelepel peper,
  • snuifje gemalen kruidnagel

Voorbereidingsduur: 45 minuten
Bereidingsduur: 20 minuten

Zo gaat u te werk: Snijd de kip in stukken. Verwarm 2 eetlepels boter in een pan. Bak de stukken kip op een hoog vuur aan alle kanten goudbruin. Giet er water bij tot alle stukken net onder staan, en 1 theelepel zout. Laat de stukken kip op een matig vuur in een gesloten pan 30 minuten stoven.

Schil en hak de ui en de knoflook. Verwarm de rest van de boter in een pan, bak de ui en de knoflook . Voeg het paneermeel en de noten toe. Giet er 3 kopjes kippenbouillon bij en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Maak de saus naar smaak af met peper, kruidnagelpoeder en de rest van het zout. Leg de stukken kip in de saus en laat ze nog 10 minuten op een zacht vuur sudderen.