Gesmoord konijn (Panama)

Dick en ElsConejo pintado

Ingrediënten:

  • 1 kopje wijnazijn,
  • zout en peper,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 3gesnipperde uien,
  • 3 kleingesneden tomaten,
  • tijm en koriander,
  • 2 blaadjes laurier,
  • een scheutje Tabascosaus,
  • 1 konijn, in stukken,
  • 3 eetl. olijfolie,
  • 1 kop vleesbouillon (van een blokje),
  • 1 glas madeira, wat meel of maïzena om te binden.
Hier in Panama eet men dit gerecht met cavia in plaats van konijn en daar proef je nauwelijks verschil tussen. Cavia's heten conejillos, wat niets anders betekent dan 'konijntje'. Bovendien... die konijnen hier zijn niet veel groter dan Nederlandse cavia's. Dus wat let u.

Zo gaat u te werk: Van de wijnazijn, zout, peper, knoflook, koriander, uien, tomaten, tijm en Tabasco een marinade maken waarin het konijnevlees 24 uur moet blijven rusten. Af en toe de stukken omkeren. Olijfolie in een pan verhitten en de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin bakken. Daarna de marinade en de vleesbouillon erbij en het vlees op een matig vuur laten smoren tot het gaar is
(1 tot 1,5 uur). Het vlees warm wegzetten en de saus binden en met de madeira op smaak maken.