Stoofschotel van limabonen (Peru)

Dick en ElsJúdias de Lima

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g gedroogde limabonen, gekookt
  • olie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • l/2 theelepel chilipoeder
  • 4 tomaten, kleingesneden
  • de geraspte schil en het sap van een citroen
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • zout en peper

Zo gaat u te werk: Doe de gekookte limabonen in een kom en prak ze iets met een vork. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en het chilipoeder toe en laat nog 2 minuten fruiten. Schep de geprakte bonen door de gefruite ui, voeg de tomaten, de citroenschil, het citroensap, de peterselie en wat zout en peper toe en laat het geheel 5 tot 10 minuten doorwarmen in de afgedekte pan. Dien het gerecht op met warm shoarmabrood, maïschips of gekookte rijst.