Rijst met mosselen (zuid Chili)

Dick en ElsArroz con mejillones

Ingrediënten

  • 100 mosselen,
  • 3 fijngesneden uien,
  • 6 fijngewreven teentjes knoflook,
  • 6 eetlepels olie,
  • 2 eetlepel gehakte peterselie,
  • 4 koppen rijst,
  • 3 rode schoongemaakte paprika's,
  • zout, peper en paprikapoeder.

Zo gaat u te werk: De mosselen goed wassen en dan koken tot ze open gaan. Mosselen die niet open gaan meteen weggooien. Intussen de uien en de knoflook in de olie aanbraden. De rijst en de mosselen erbij doen en onder voortdurend roeren wachten tot de rijst alle olie heeft opgenomen. Het warme mosselwater toevoegen en 20 minuten zachtjes laten stoven. Kruiden met peper, zout en paprikapoeder. Garneren met de stukjes paprika, die men eventueel even aangebraden heeft. Strooi de peterselie erover.