Kokosrijst met bonen (Ecuador)

Dick en ElsOchos rios

Ingrediënten voor 4 personen

  • olie
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 120 ml bouillon
  • een halve chilipeper, van de zaadjes ontdaan en fijngehakt
  • een halve thee1epel tijm
  • zout
  • 125 gram rijst, gekookt
  • 125 gram rode bonen, gekookt
  • 75 gram gemalen kokos
  • 2-3 eetlepels melk

Zo gaat u te werk: Verhit de olie in een pan en fruit de uienringen tot ze glazig zien. Voeg de bouillon, chilipeper, tijm en wat zout aan de gefruite ui toe. Breng het geheel aan de kook in de afgedekte pan. Schep de bonen, rijst en kokos door het bouillonmengsel, roer alles goed door elkaar en laat het gerecht circa 20 minuten pruttelen in de onafgedekte pan. Voeg de melk toe, laat het geheel weer doorwarmen en dien het gerecht op met een frisse salade en/of chutney.