Erwtensoep met bieten (Paraguay)

Dick en ElsPotaje de garbanzos con acelga


Ingrediënten: voor 6 tot 8 personen
  • 250 gram gedroogde erwten,
  • 750 gram bieten,
  • 1 laurierblad,
  • 1 ui,
  • 6 gehalveerde teentjes knoflook,
  • 1/4 kop fijngehakte peterselie,
  • olie,
  • 2 eetlepels wijnazijn of wljn,
  • 1 eetlepel paprikapoeder.

Zo gaat u te werk: De erwten 1 nacht in de week zetten, goed naspoelen en uit laten lekken. Opzetten met het laurierblad. De tomaten, de ui, de knoflook, de peterselie en het paprikapoeder in 2 liter lauw water en aan de kook brengen. Na 1 uur de bieten erbij doen. De ui, de knoflook en de tomaten eruit halen en door een zeef draaien. 1 eetlepel erwten uit de soep vissen, met de tomatensaus vermengen en in olie braden. Dit mengsel weer aan de soep toevoegen en nog 1een kwartiertje laten pruttelen. Kort voor het opdienen de wijnazijn toevoegen. In plaats van bieten kunt u ook spinazie nemen maar dat is half zo lekker en lang niet zo leuk.