Bonenschotel met vlees (Chili)

Dick en ElsChili con carne

Ingrediënten: voor 4 personen:

  • 100 g uien
  • 200 g rode paprika's
  • 20 g plantaardige olie (2 eetl.)
  • 300 g tartaar (rundergehakt)
  • 250 cl vleesbouillon
  • kwart theelepel chilipoeder
  • 2 blikjes witte bonen in tomatensaus (elk ca. 400 g)
  • vers gemalen zwarte peper en wat zout

Bereidingstijd: 50 minuten

Zo gaat u te werk: Pel de uien en hak ze klein. Was de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Verwarm de olie in een koekepan. Bak de uien hierin, doe er dan de paprikareepjes bij en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en laat alles, al roerende, circa 5 minuten bakken. Giet de vleesbouillon erbij en laat het geheel circa 10 minuten met een deksel op de pan stoven. Roer de chilipoeder door de bonen in tomatensaus en laat alles op een lage warmtebron nog 10 minuten met het deksel op de pan stoven. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Volkorenstokbrood smaakt hier heerlijk bij.

Tip: Als het gerecht wat smeuiger moet zijn, kunt u het best een halve liter bouillon nemen in plaats van een kwart liter. In plaats van vlees kunt u 100 gram sojabrokjes nemen. Week de sojabrokjes in 2 deciliter warme vlees- of groentebouillon. Het gerecht heet dan Chili sin carne is bovendien cholesterolvrij.