Biefstuk met rode grapefruit (Argentinië)

Dick en ElsBisteck con Pomelo Roja

Ingrediënten: voor 2 personen
  • 2 rode Grapefruits
  • 15 gram boter
  • 2 biefstukjes van 150 gram
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 etlepels slagroom

Zo gaat u te werk: Pers 1 grapefruit uit. Schil de andere grapefruit dik, tot op het vruchtvlees.
Snij met een scherp mesje de partjes tussen de vliezen uit. Verhit de boter in een koekepan met een dikke bodem of tefal-koekepan.
Bak de biefstukjes in ongeveer 4 minuten bruin, af en toe keren.
bestrooi ze met zout en peper en leg ze op een schaal. Voeg het grapefruitsap toe aan het bakvet en roer het aanbaksel los. Voeg de grapefruitpartjes en de garderoom toe. Laat het mengsel 1 minuut doorkoken. Voeg de biefstukjes aan de pan toe en warm ze snel op in de saus. Leg de stukjes vlees op een schaal en schep de saus erover. Lekker met broccoli en gekookte aardappelen.