Rode vruchten met room (Denemarken)

Dick en ElsRødgrød med fløde


Ingrediënten:

  • 500 gram rode bessen,
  • 100 gram zwarte bessen,
  • 250 gram framhozen,
  • 1 liter water,
  • 200 gram suiker,
  • 50 gram maïzena
  • kwart liter slagroom

Voorbereidingsduur: 20minuten
Bereidingsduur: 20 minuten
Koeltijd: 1 à 2 uur

Voorbereiding: Rits de bessen van de steeltjes, was ze met de frambozen en laat ze uitlekken, kook de vruchten met een paar lepels water een paar keer en wrijf ze door een fijne zeef.

Zo gaat u te werk: Houd 2 volle eetlepels suiker achter, verwarm de rest van de suiker met het vruchtenmoes. Roer de maïzena door de rest van het water en giet dit onder voortdurend roeren bij het vruchtenmoes. Laat het mengsel een paar keer opkomen, giet het in een schaal en strooi de rest van de suiker erover. Laat het rode moes afkoelen en zet de schaal nog minstens 1 uur in de koelkast. Serveer het moes met de ongeklopte slagroom.