Kippenpastei (Spanje)

Dick en ElsEmpanada gallega

Ingrediënten:

  • 1 pak diepvries-bladerdeeg (300 g)
  • 1 kleine gekookte kip
  • 1 grote ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 gele en 1 groene paprika
  • 15 à 20 roodgevulde olijven
  • 3 tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel zout snuifje zwarte peper
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • ca. 2 eetlepels bloem
  • 1 eierdooier

Voorbereidingsduur: 40 minuten (bladerdeeg ontdooien)
Bereidingsduur: 45 minuten
Baktijd: 40 minuten

Voorbereiding: Ontdooi het bladerdeeg. Haal het vel van de kip en snijd het vlees in kleine blokjes. Schil en hak de ui en knoflookteen. Verwijder het zaad en de zaadlijsten uit de paprika's, was ze en snijd ze in ringen. Snijd de tomaten kruiselings in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Zo gaat u te werk: Verwarm de olie in een pannetje en bak hierin even de gehakte ui en knoflook. Voeg de gesneden paprika's, olijven en tomaten erbij en bak deze eveneens in de olie. Leg de stukjes kip in de pan, strooi er zout en peper over en bak ze nog een paar minuten. Meng tenslotte de peterselie erdoor. Verwarm de oven tot 220°C. Rol het bladerdeeg dun uit op een met bloem bestoven plank of aanrecht en bekleed twee kleine vuurvaste vormen (ca. 20 cm doorsnee) of een grote springvorm met deeg. Leg de vulling op het deeg. Leg een deksel van bladerdeeg op de vulling, bevochtig de randen met wat water en druk ze stevig op elkaar. Klop de eierdooier los en bestrijk daarmee de bovenkant van de pastei. Bak de pastei 40 minuten in de voorverwarmde oven.