Casselerrib (Duitsland)

Dick en ElsKasseler Rippenspeer

Ingrediënten:

  • 750 gram Casselerrib
  • 1 liter kokend heet water
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 laurierblad
  • 2 peperkorrels
  • 1 afgestreken theelepel maïzena
  • 1 kopje rode wijn
  • 125 cl zure room
  • zout en peper naar smaak

Bereidingsduur: 30minuten
Kooktijd:1 uur

Zo gaat u te werk: Verwarm de oven tot 200° C. Leg het vlees met de vette kant naar onderen in een braadpan en giet het kokende water erover. Schil de ui en snijd hem in vieren, schrap en was de wortel en snijd hem in plakjes. Doe de ui, wortel, laurierblad, peperkorrels in de pan en braad alles 30 minuten in de voorverwarmde oven. Keer het vlees na die tijd om en braad het nog eens 30 minuten. Bedruip het vlees geregeld met de braadjus. Schik de gare casselerrib op een voorverwarmde schotel en houd haar warm. Kook het aanbaksel van de jus met wat water los en giet het door een zeef in een pan. Maak de maïzena aan met de rode wijn, bind de saus hiermee en laat haar één keer opkoken. Roer dan de zure room erdoor en maak de saus naar smaak met peper en zout af. Wordt geserveerd met zuurkool en gekookte aardappelen.