Visstoofschotel uit de Casamance (Senegal)

Dick en ElsKaldou


Een licht en eenvoudig gerecht uit de streek Casamance, in het zuiden van Senegal.

Wat heeft u nodig?
  • 1 kg vis, bijvoorbeeld zeebaars
  • een halve dl vers citroensap
  • 2 eetlepels arachide-olie
  • 2 grote uien, in ringen
  • 1 liter water
  • 1 Spaanse peper (habanero of andere extreem hete peper), ingeprikt met een vork

Zo gaat u te werk:
Maak de vis schoon, was hem en wrijf hem in met een eetlepel citroensap.
Laat de olie heet worden in een pan die groot genoeg is voor de vis en bak de uien goudbruin.
Voeg het water en de Spaanse peper toe (haal de peper er weer uit als je de kaldou heet genoeg vindt). Breng het mengsel aan de kook.
Voeg de vis toe, zet het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan 10 minuten koken. Voeg de rest van het citroensap toe en laat dan nog drie minuten koken.
Warm serveren bij witte rijst.