Stoofpot (Marokko)

Dick en ElsMarokkaanse Tajine


Bereidingstijd:
langer dan 1 uur

Wat heb je nodig?
  • 1 enveloppe saffraandraadjes
  • 1 kippenbouillontablet
  • 4 kippebouten met vel
  • kipkruiden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui,gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gemberpoeder
  • een half kaneelstokje
  • 250 g tuttiftutti, gewassen
  • een halve citroen, in 4 plakjes

Hoe ga je te werk?
Safraan en bouillontablet in maatbeker doen,overgieten met 400 ml kokend water, doorroeren en safraan 10 min. weken.
Kippenbouten elk in 2 stukken snijdenen bestrooien met kipkruiden.In braadpan of tajine olie verhitten,stukken kip rondom bruinbakken en uit pan op bord scheppen.Eventueel overtollig vet uit pan scheppen.Ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten.Gemberpoeder en kaneelstokje erdoor roeren.saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen.Tuttifrutti,plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen.Deksel schuin op pan leggen en gerecht 45 min. gaarstoven.Kip af en toe keren.
Gerecht op smaak brengen met zout en peper.

Serveertips: Lekker met couscous.