Zo leer je de vogels pas echt kennen (8)

Dick en ElsFazant met appel


Wat heb je nodig?

  • voor 4 personen:
  • 2 kleine fazanten.
  • Vet spek,
  • 3 goudreinetten,
  • 1 flinke ui,
  • fles calvados,
  • veel witte wijn,
  • room,
  • peper en zout.

Hoe ga je te werk?
De appels schillen en het klokhuis uitboren. Eén appel in stukjes snijden vul hiermee de fazanten. Het spek om de borst wikkelen en de vogels opbinden zodat de vulling er niet uit kan vallen en het spek het borstvlees blijft bedekken. Braad de vogels rondom aan en flambeer ze met een scheut calvados. Afblussen met witte wijn. Leg nu de in ringen gesneden ui en de rest van de appels in plakken op de bodem van de pan. Laat alles zo ongeveer één uur zachtjes braden. Blijf de vogels steeds bedruipen. De fazanten dan op een schaal schikken met de plakken appel en ui en even met folie afdekken. Het braadvocht mengen met wat room en even laten indikken, op smaak brengen met peper en zout. Snel opdienen.

Toe espresso (en de rest van de calvados)