Zo leer je de vogels pas echt kennen (6)

Dick en ElsParelhoen met Morielles

Wat heb je nodig?

  • 1 parelhoen van ongeveer 1 tot 1 1/2 kilo
  • een klein klontje boter
  • 1 ons ongezouten spek
  • 2 uien in grove stukken gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en even gehakt
  • een takje rozemarijn, een paar blaadjes salie, zout en peper
  • een handjevol gedroogde morielles, een half uurtje geweekt in water
  • 3 grote vastkokende aardappelen in grote stukken gesneden
  • 1 glas witte wijn
  • 500 ml bouillon
  • 1 theelepel witte truffelolie

Hoe ga je te werk?
Bekleed het hoen met de plakken spek en braad het aan alle kanten aan. Voeg de stukken ui en knoflook toe en bak ze even mee. Blus af met de wijn en voeg de kruiden en bouillon toe.Schik de stukken aardappel en de morielles rondom het hoen, giet de truffelolie erover, en plaats de deksel op de pan.
Zet de pan in een voorverwarmde oven op 200 graden. Braad het hoen zo 15 minuten. Draai de oventemperatuur terug naar 175 graden laat alles zo nog 60 minuten verder garen.
Verdeel het parelhoen aan tafel in stukken. Schep een paar stukjes aardappel op de borden en wat van het braadvocht. Als groente kozen we spruitjes.
Wij dronken er een glas Bourgogne bij, dat paste heel mooi.
Een stukje kaas toe.
En espresso.
En daarna kleine glaasjes met lekker spul.

© ellen