Zo leer je de vogels pas echt kennen (4)

Dick en ElsGegrillde Kwartel

Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.
Reken per persoon op één kwartel voor een lunch of twee als avondmaaltijd.

Voor twee kwartels:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kwartels, op de rug doormidden gespleten
  • 2 eetlepels boter
  • 3 eetlepels broodkruim
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels versgehakte platte peterselie

En dan:
Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak ze zachtjes helemaal bruin en gaar, ongeveer 17 minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit komt zijn ze gaar.

Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het achtergebleven vocht en voeg  twee eetlepels boter toe. doe er de knoflook en peterselie bij en laat het geheel even krokant worden.
Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.
Wij aten er een beetje saffraanrijst bij en dronken een glas eenvoudige Spaanse rosé. Maar dat mag natuurlijk ook Franse zijn... en meer glazen mag ook.

© ellen