Zo leer je de vogels pas echt kennen (2)

Dick en ElsEend uit de oven

Eend is ook heel lekker. Vooral gevuld met appel, panchetta (spek), ui, broodkruim en twee eierdooiers.

Hoe ga je te werk?
De eend met peper en zout bestrooien en de vulling goed mengen. De vulling in de eend stoppen en dichtmaken met prikkertjes. Een ruime ovenschaal beboteren en op de bodem een laagje fijngesneden groenten; prei, wortel ui, selderij. De oven voorverwarmen op 180 graden.
De eend nu 80 minuten braden.
Overgiet de eend regelmatig met het braadvet. Overgiet na 60 minuten met een mengsel van 3 theelepels zout op 4 eetleples water, het vel wordt dan lekker knapperig. Na de braadtijd de eend uit de oven nog even later rusten en dan opdienen. Eet er spruitjes bij en de natuurlijk vulling.
Heel smakelijk maar er blijft heel weinig vlees van over. De maat is ongeveer een halve eend per persoon, de rest is bot.
Toe een stukje kaas en espresso.
En daarna een Vieux Marc de Bourgonge