Krokodillenkont met kreeftenstaartjes (Australië)

Dick en ElsAlligator and Lobster Tails

Wat heb je nodig?
  • 200 gram alligator medaillons
  • 60 gram boter
  • een snufje nootmuskaat
  • 8 kreeftenstaartjes
  • 30 gram balsamico
  • Het sap van een limoen
  • 1 kopje meel
  • Zoeut en peper naar smaak
  • Een half kopje sherry
  • Een half kopje groentenbouillon
  • Een kwart kopje gehakte peterselie
  • 4 eetlepels olie
  • 3 sjalotten, gesnipperd
  • 50 gram room
  • een kwart kop fijngehakte basilicum.
  • Groene sla

Hoe verder?
Wentel de medaillions in meel, en laat intussen de olie in een ruime pan op temperatuur komen. Bruin vervolgens de medaillons aan beide zijde. Flamberen met sherry, neem de medaillions uit de pan  en kook het vocht tot een derde in.

Voeg nu zout, peper, nootmuskaat, sjalotten, het limoensap en de groentenbouillon toe en kook de saus in. Nu boter room, peterselie en basilicum toevoegen en even inkoken.
Voeg als laatste de kreeftenstaarten toe en kook deze niet langer dan 3 minuten in de saus. Draai het vuur laag en leg de medaillons weer in de saus.
Sprenkel wat balsamico op de sla en leg deze op de rand van een groot bord. Neem de medaillons uit de saus, leg deze op het bord en giet de saus er naast.