Emubout (Australië)

Dick en Els

Mum’s Emu Roast

Wat heb je nodig?
  • Een stuk emubout van ongeveer anderhalve kilo
  • 2 koppen volle melk
  • 250 gram kleine geschrapte worteltjes (mag diepvries of pot)
  • 200 gram sjalotten
  • 6 grote aardapelen (voor inde oven)
  • 2 stukken bleekselderij
  • Laurierblad
  • Zout en peper naar smaak
  • Een ovenvaste braadpan en aluminiumfolie
  • Een flinke plastic zak

Doe het braadstuk, samen met de melk in de plastic zak en laat dit een nacht staan. De zak af en toe draaien. Dit wordt gedaan om het vlees zachter te maken, niet om een bepaalde wildsmaak uit het vlees te trekken (emu heeft geen wildsmaak).
Doe het braadstuk in een grote braadpan met een kopje water, de laurier en de groenten (bewaar de melk uit de plastic zak voor de saus!). Zout het vlees niet tevoren, daar wordt het taai van.
Braad in een voorverwarmde oven ongeveer 3 uur op 180˚C. Af en toe controleren of het vocht niet verdampt is.