Australische poffertjes (Australië)

Dick en ElsPikelets

Ingrediënten:
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetl. suiker
  • ¼ theel. bakpoeder
  • 1½-2 dl. melk
  • ½ theel. citroensap of azijn
  • 1 ei, losgeklopt
  • 30 g boter
  • extra gesmolten boter
  • klontjes of krullen roomboter

Bereiding:
Zeef bakmeel, suiker en bakpoeder in een middelgrote mengkom. Giet sap of azijn bij de melk en laat 5 min. rusten. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten, voeg ei, 1,5 dl melk en boter toe. Maak een glad beslag. Voeg extra melk toe als het beslag te dik is en niet van de lepel loopt. Vet een koekenpan licht in met gesmolten boter. Schep 1-2 eetl. beslag in de pan 2 cm. uit elkaar. Bak de pikelets op matig vuur in ± 1 min. goudbruin. Keer ze om en bak de andere kant. Verwijder ze uit de pan en bak de rest. Opdienen met klontjes of krullen roomboter