Vis in bananenbladeren (Bali)

Dick en ElsPepes Ikan


Ingrediënten:
  • 2 stukken tonijn
  • 1 tomaten
  • 2 fijngesneden lomboks
  • 2 eetlepels olie
  • bananenbladeren

Marinade:
  • 5 sjalotjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 rode rawits
  • 1 cm gember
  • 1 cm kunjit (turmeriek)
  • 2 serehstengels
  • zout en peper.

Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Smeer de tomijn in met de boemboe en laat het marineren voor 30 minuten.
Leg de de tonijnfilet op 2 op elkaar gelegde bananebladeren. Zorg ervoor dat er genoeg bananenblad over is om een mooi pakje van de vis te maken. Leg er schijfjes gesneden tomaat en een eetlepel olie aan toe. Eventueel kruiden met peper en zout en vouw dan de pakketjes dicht en zet deze vast met biteng (cocktailprikker)
Rooster de pakketjes op een houtskoolvuurtje langzaam voor zo'n 30 minuten totdat het bananenblad bruin gekleurd is en de vis gaar geworden is.

Receptenmenu