Geroosterd Speenvarken (Bali)

Dick en ElsBabi Guling

Ingrediënten:
  • 1 speenvarken
  • zout
  • 6 salam blaadjes
  • 7 eetl. olie
  • 6 cm kunyit (kurkuma)
  • 3 eetl water
Marinade:
  • 10 kemirinootjes
  • 3 serehstengels
  • 12 rawits
  • 900 gr base megenep (zie recept)
  • 2 theel. base wangenan (zie recept)

Bereiding:
Maak het speenvarken schoon en wrijf deze in met zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Rasp de kunyit en meng dit met het water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 4 minuten. Laten afkoelen en vul daarna de buikholte van het speenvarken met de boemboe. Maak de buikholte dicht met garen of met houten prikkers.
Wrijf de huid van het speenvarken in met het kunyitsap en rooster het speenvarken voor een houtskoolvuur in 4-5 uur gaar.

Receptenmenu