Biefstuk gevuld met mosselen (Australië)

Dick en ElsCarpetbag steak

Ingrediënten

  • 500 gr rundvlees van het 'ezeltje' of staartstuk
  • 150 gr magere ham in kleine blokjes
  • 250 gr gekookte mosselen
  • 2 uien
  • peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte kervel
  • zout, witte peper uit de molen
  • 100 gr mager rundergehakt
  • 1 eierdooier
  • 4 eetlepels olie
  • 40 gr boter


Bereidingswijze:
Snijd het vlees met behulp van uw scherpste mes zo open, dat zich als het
ware een tas vormt. Vermeng de fijngesneden ham, de gekookte mosselen en een gehakte ui. Hak de peterselie fijn en doe die er met de gehakte kervel bij, voeg naar smaak zout en peper toe.
Snijd ook de andere ui fijn en vermeng die met het rundergehakt, het eigeel, zout en peper. Vul het vleestasje eerst met het rundergehakt en dan met het hammengsel. Steek de opening met houten prikkers dicht.
Verhit de olie met de boter in een grote pan en braad het vlees vlug aan beide zijden bruin. Draai hierna het vuur lager en laat het vlees onder af en toe keren met het deksel op de pan gaar worden. De stooftijd bedraagt ca. anderhalf uur.

Uit de wikipedia:

The Carpetbag Steak
is a uniquely Australian dish that was first popularised in Sydney around 1950.
It consists of a scotch fillet steak stuffed with Sydney rock oysters, a small but exceptionally rich and creamy species.
Most steak and oyster lovers have one of two reactions to this dish, either delight or disgust. In a scene from Richard Condon's novel The Manchurian Candidate, the villainous Eleanor Shaw Iselin eagerly consumes a carpetbag steak, while her son Raymond Shaw remarks on the vulgarity of both the dish and the diner.