Australische vleespastei

Dick en ElsAussie Meat Pies

Ingrediënten (voor 8 kleinere of 1 hele grote)
  • 750 gr rundergehakt
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 eetlepels meel
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 2 theelepels Worcestershiresaus
  • 375 ml water
  • 2 tabletten runderbouillon
  • Zout en peper
  • 8 plakken bladerdeeg
  • Ketchup
  • 8 kleine ronde bakvormpjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Gooi alle ingredienten – behalve het bladerdeeg en de ketchup - door elkaar in een braadpan. Bak alles zo'n 30 minuten op een laag vuur. Druk in elk bakvormpje een plak bladerdeeg vul het vervolgens met het vleesmengsel. Je kunt er nog een topping van geklopte melk met een eierdooier aan toevoegen. Maak dan wel een klein gaatje in het midden om stoom vrij te kunnen laten. Bak de meat pies zo'n 15 a 20 min in de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer ze met ketchup. Enjoy your meal!!

Football (Aussie rules), bier, Holden Cars en meat pies! Voor de meeste Australiers, vooral mannen, zijn dit de ultieme ingredienten voor hun vrije tijd. Hoewel Australie een culinaire doorstart maakt, staat de meat pie voor vele Aussies nog steeds met stip op een. Met z'n allen eten ze er zo'n 260 miljoen per jaar en kun je ze werkelijk overal krijgen. En als true Aussie kun je niet een football game kijken zonder een (of meerdere) meat pies te hebben verorberd. Om ook de smaak te pakken te krijgen, heb je hier het recept!