Asperges met jenever en vis

Asperges met jenever en vis

Dick en Els
Ingrediënten:
  • 400 gram asperges
  • Peper
  • Zout
  • 4 visfilets (naar keuze) a 250 gr
  • 1 koffielepel mosterd
  • 50 gr boter
  • 100 gr paneermeel
  • Beetje gehakte bieslook
  • Beetje nootmuskaat
  • 4 dl visfumet
  • 2 dl jenever
  • Cayennepeper
  • Saffraan
  • Ardenner ham

Bereiding:
Kook de asperges beetgaar in zout water, kruid de visfilets met peper en zout en bestrijk de filets met een mengsel van de mosterd, boter, paneermeel, bieslook en het nootmuskaat.
Leg de vis in een braadschotel en overgiet ze met de visfumet en jenever. Zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden. Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter enbreng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan.
Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets. Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardenner ham.