Kip in Esdoornsiroop (Canada)

Dick en ElsMaple Syrup Chicken

Het nationale symbool van Canada is het blad van de Esdoorn, bekend van de vlag van het land. Esdoorsiroop heeft een unieke smaak, maar de kwaliteit varieert nogal. Wanner je wilt weten hoe esdoornsiroop smaakt koop dan een fles waarop "Pure Maple Syrup" staat. Anders heb je kans dat je iets koopt met een imitatie esdoornsmaak. Als je geen pure esdoornsiroop kunt vinden, kun je voor dit recept ook heldere honing gebruiken. Dat is minder... maar ook lekker.

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels pure maple syrup (esdoornsiroop)
  • 25 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 grote tenen knoflook, uit de knijper
  • 8 kippendrumsticks
  • 8 kippendijen
Zo gaat u te werk: Doe de olie in een grote schaal en klop er de siroop, suiker, azijn, oregano en knoflook door. Schep de stukken kip in de schaal en schep ze om tot ze rondom met het glazuur bedekt zijn. Dek de schaal af en laat circa 30 minuten marineren.
Leg de kip op de barbecue en rooster circa 20 minuten boven een middelhoog houtskoolvuur. Draai de kip af en toe om en rooster hem goudbruin en gaar.

Receptenmenu