Carpaccio van zalm (AK, USA)

Dick en ElsAlaskan Salmon Carpaccio

Nodig, voor 4 personen:

  • 200 g verse zalm in flinterdunne plakjes
  • 1 eetlepel kappertjes
  • een half bosje kervel
  • grof gemalen zwarte peper

Voor de vinaigrette:

  • 20 g hoogwaardige plantaardige olie (2 eetl.)
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1-2 druppels vloeibare zoetstof
  • zout

Bereidingstijd: 10 minuten

Zo doe je het: Leg de zalm op 4 bordjes, hak de kappertjes klein. Was de kervel, dep hem droog en hak hem eveneens klein. Strooi de kappertjes, de kervel en de peper over de zalm.
Voor de vinaigrette: vermeng de olie met de azijn, het citroensap en de witte wijn en breng hem op smaak met de zoetstof en een beetje zout. Druppel de vinaigrette over de plakjes zalm. Serveer met volkorenstokbrood, geroosterd brood of met broodjes.

Tip: U kunt de zalm het best door uw vishandelaar in dunne plakjes laten snijden.

Over zalm: Zalm bevat wat meer vet dan andere zoetwatervissen. Maar hij is erg waardevol, omdat hij veel omega-3 vetzuren bevat. Die omega-3 vetzuren bevorderen de doorstroming van het bloed. Bij zeevissen komen vooral veel omega-3 vetzuren voor in makreel en haring. Daarover (over haring) volgende keer meer!

Receptenmenu